Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@21:22:18 GMT

کشت زیتون متناسب با آب و هوای استان یزد

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۳۳۲۶

کشت زیتون متناسب با آب و هوای استان یزد

استاد دانشگاه اردکان گفت: زیتون استان یزد از نوع زیتون‌های بومی بوده و روغن آن کیفیت بی‌نظیری دارد؛ تولید و اشتغال در این عرصه توجیه اقتصادی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا زیتون درختی کم آب‌خواه است که با توجه به موقعیت آب‌وهوایی استان یزد در سال‌های اخیر مورد استقبال قرارگرفته است؛ تا جایی که علاوه بر کشت در باغات و زمین‌های کشاورزی در توسعه فضای سبز شهری نیز از این درخت مقاوم استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان‌طور که همه می‌دانیم درخت زیتون ازجمله درختان همیشه سبزی است که در مقابل کم‌آبی خیلی مقاومت دارد و در خاک‌های ریگی حتی در بین سنگ‌ها هم رشد می‌کند. طرح‌های تحقیقی زیادی بر روی این محصول در ابعاد مختلف ازجمله نحوه پرورش، میزان آب‌خواهی و … آن انجام شده است و امروز شاهد هستیم که با توجه به‌صرفه و توجیه اقتصادی حدود 3 هزار هکتار از زمین‌های یزد به کشت این گیاه اختصاص دارد؛ اما هنوز جای کار بسیاری در این زمینه وجود دارد.

احمد فتاحی دانشیار دانشگاه اردکان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در رابطه با توجیه اقتصادی کشت زیتون در استان یزد گفت: کشت زیتون به سبب اینکه هم از استقامت و تحمل بالایی برخوردار است مناسب آب‌وهوا و محیط‌زیست استان یزد هست؛ نکته قابل‌توجه آنکه روغن‌زیتون به‌عنوان چهارمین روغن نباتی بدون کلسترول دنیا شناخته‌شده است؛ پس ترویج کشت این گیاه به‌ویژه در برهه کنونی موجه است.

وی با اشاره به اهمیت زیتون از منظر آیات قرآن کریم و روایات اذعان کرد: مصرف زیتون و همچنین برگ آن توصیه‌شده و در طب سنتی و ایرانی خیلی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

کیفیت و میزان زیتون تولیدشده در استان یزد

وی با بیان اینکه در کشور ما حدود 100 هزار هکتار تولید زیتون داریم، تصریح کرد: در استان یزد 2 هزار و 800 هکتار سطح زیر کشت زیتون داریم که تقریباً یک هزار و 400 هکتار آن بارور هست و سالانه حدود 900 تن از این محصول برداشت می‌شود.

فتاحی در رابطه باکیفیت زیتون تولیدشده در استان یزد در مقایسه با کشور ادامه داد: با توجه به اینکه زیتون استان یزد از نوع زیتون‌های بومی هست، اصل و اساس زیتون در استان یزد بیشتر جنبه استحصال روغن دارد؛ روغنی که کیفیت بی‌نظیری دارد.

اشتغال‌زایی زیتون در استان و کشور

این دانشیار دانشگاه اردکان اذعان کرد: یکی از مشکلاتی که درزمینهٔ تولید زیتون در استان یزد وجود دارد، مسئله صنایع تکمیلی و تبدیلی زیتون هست؛ به‌طور متوسط و بنا به محاسباتی که انجام شده است با سرمایه حدود 5 میلیارد ریال می‌توان کارگاهی را برای استحصال روغن از زیتون موردنیاز است.

فتاحی افزود: بنابراین با رونق پرورش زیتون و صنایع تبدیلی آن می‌توان با سرمایه‌گذاری کم، اشتغال‌زایی تحت عنوان صنایع کوچک‌مقیاس و زودبازده داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۳۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟

دولت اعلام کرده از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده، منابع ریالی برای اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فراهم آمده است.

به گزارش خبرآنلاین، براساس حکم قانون بودجه، قرار است منابع ریالی برای اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده فراهم شود و حالا دولت اعلام کرده در فروردین ماه امسال از محل یک درصد افزایش مالیات ارزش افزوده از ۹ درصد به ۱۰ درصد حدود ۴۴۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی جدید ایجاد شده است.

این درآمد علی‌القاعده صرف متناسب سازی حقوق بازنشستگان خواهد شد، اما یدالله فرجی، فعال صنفی بازنشستگان کارگری، می‌گوید: باید مشخص کنند سهم بازنشستگان کارگری از این منابع چقدر است.

او افزود: آیا بازهم قرار است این بودجه صرف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق‌های دولتی شود و حکم کنند که تامین اجتماعی با منابع داخلی خود متناسب‌سازی را اجرا کند؟

به گفته فرجی، اگر چنین حکمی صادر کنند بازهم دست بازنشستگان کارگری در حنا خواهد ماند چرا که صندوق تامین اجتماعی با منابع خود متناسب‌سازی را اجرا نمی‌کند.

این فعال صنفی بازنشستگان ادامه داد: تامین اجتماعی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان را اجرا نکرد حالا چطور قرار است یک متناسب‌سازی عادلانه را اجرایی کند؛ سهم ما کارگران بازنشسته از متناسب‌سازی چقدر است و چه زمانی قرار است نصیب‌مان شود؟

دیگر خبرها

  • (ویدیو) طرز تهیه نان پیده ترکی، یک نان خوشمزه برای صبحانه
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • جمع آوری روغن زیتون از بازار چهارمحال و بختیاری
  • جمع آوری روغن زیتون با نام تجاری «سابرسو»
  • خبر جدید درمورد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در انتظار تایید برنامه هفتم
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟
  • تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • آبگرفتگی اماکن مسکونی در خوی/ امکانات شهرداری بسیج شد